Logo Terpstra

Wat nu als ik het wel doe?

Wat nu als ik het wel doe?

Je maakt continu keuzes, bewust en onbewust, maar voor het grootste gedeelte, meer dan 95% onbewust. Pas als je ergens hélemaal klaar mee bent, of je schrikt ergens van en je besluit HIER en NU dat je dat radicaal anders gaat doen, maak je heel bewust een keuze. Je committeert jezelf aan ander gedrag dat je gaat doen vanaf nu. Je bent letterlijk ‘van gedachten veranderd’… 

En dit is zó krachtig geweest dat er, biologische gezien, in je brein iets wezenlijks veranderd is. Oude neuroverbindingen hebben losgelaten en zijn zich gaan verbinden met een nieuwe gedachte, idee, overtuiging. Waarna je de keuze ook gaat doen! Je gaat ernaar leven!

Zelf heb ik, als ik terugkijk, een aantal keren een heel belangrijke keuze gemaakt die een enorme impact heeft gehad op de rest van m’n leven; als zevenjarige kreeg ik een nieuwe reumatoloog die mij even doodleuk vertelde dat reuma een ziekte is waar je héél oud mee kunt worden, maar waarbij ik zeker in een rolstoel zou belanden… Nou, dat is nogal een suggestie die een arts daar durft te geven! Gelukkig besloot ik daar ter plekke, zo jong als ik was, dat ik dus écht niét in een rolstoel terecht ging komen en ik er álles aan zou doen om dat te voorkomen!

Een tweede krachtige keuze voor mezelf was toen ik in een relatie zat waar ik uit wilde stappen maar niet durfde. Het was een relatie van acht jaar waarvan eigenlijk maar twee jaar echt goed was geweest. Zo’n zes jaar lang niet weg durven omdat ik mijn eigen kracht niet zag! Niet geloofde in mezelf! Mezelf wegcijferde voor anderen om me vervolgens te schikken naar de situatie.

Maar ik werd daar zo niet gelukkig van?! Ik werd daar letterlijk ziek van! Tot ik op een dag een uitweg zag die ik direct met beide handen aangreep, waarna ik de kogel nog dezelfde avond door de spreekwoordelijke kerk schoot en plannen kon maken om de stap daadwerkelijk te zetten. 

Wauwww…

Alleen het uitspreken van mijn keuze was genoeg om me in een staat van absolute bliss te doen belanden… Waarna voor wekenlang niemand de grijns die ontstond nog van mijn gezicht kon poetsen! Wat een bevrijding was dat… Kiezen voor mezelf… Waarna ik getuige mocht zijn van hoe het Universum samenspande om die keuze gerealiseerd op de best mogelijke manier te krijgen.

Dat is het moment waarop wonderen ontstaan…

De magie in alles voelbaar is…

Toevalligheden oplossen in de flow van het moment…

En je keuze bevestigd wordt in alles om je heen.

Leven zoals het leven bedoeld is; vrij, vervuld en helemaal van jou…

Echte keuzes en daar volledig achter staan, verandert je leven in de richting die jij op wilt. Je onderbewuste gaat namelijk op zoek naar manieren om jouw keuze ook daadwerkelijk te gaan DOEN! En wanneer je het gaat doen en het klopt, dan helpt alles in het leven mee.

Wat wil jij (eigenlijk al een tijdje) veranderen in jouw leven? En wanneer ga je die keuze daadwerkelijk maken? NU? Of (n)ooit?!