Logo Terpstra

Relatief onbekend fenomeen

Alleen­geboren twee­lingen

Lees hier alles over alleengeboren tweelingen en de impact die zoiets op iemands leven heeft.

Vaak geen sluitend bewijs

Alleengeboren tweelingen of meerlingen

Al gehoord van vanishing twins, twin survivors of alleengeboren tweelingen (of meerlingen)? Ze komen vaker voor dan vanuit sluitend bewijs aantoonbaar is. Zelf kan ik, na jarenlang twijfelen en naar ‘bewijs’ zoeken, zeggen dat ik nog een broertje had kunnen hebben als de zwangerschap van mijn moeder goed gegaan was.

behandeling magneetvelden
magneetvelden
Amper symptomen merkbaar

Onwetendheid bij geboren kinderen & hun moeders

Veel vrouwen merken er namelijk niks van als ze een tweeling in zich dragen. Zolang er een vruchtje blijft zitten, valt het in eerste instantie niet op dat er eentje verdwijnt, zeker niet aangezien er niet per se een bloeding bij komt kijken. Toch schijnt een op de tien geboren kinderen een alleengeboren twee- of meerling te zijn.

Mijn eigen zoektocht

Emotionele reactie

Mijn eigen zoektocht begon in 2013, toen ik nog nooit van een dergelijk onderwerp gehoord had. Ik las er een artikel over en kon vervolgens niet stoppen met huilen, al begreep ik niet waarom. Ik vroeg mijn moeder of zij tijdens haar zwangerschap van mij iets meegemaakt had, maar nee, niks aparts.

blokkades wegwerken
NLP technieken
Mijn familiekring uitgepluisd

Familieopstellingen met extra energievelden

Vanwege een gebrek aan bewijs liet ik de kwestie los, totdat ik met familieopstellingen (een specifieke vorm van psychotherapie) in aanraking kwam.

Steeds was daarbij een extra persoon opgesteld waarvan ik me afvroeg: ‘Wie bén jij toch?’ Het energieveld loog niet, dus besloot ik voor mezelf de optie open te houden dat er nog iemand bij mijn familiekring zou kunnen horen. Het is wat het is, dacht ik, en ik liet het opnieuw los.

Aan het denken gezet

Levensvragen eindelijk beantwoord

Nu, jaren later, ben ik ervan overtuigd dat ik op die manier eindelijk een antwoord heb gekregen op onderstaande vragen:

blijven resultaat
therapie in praktijk
Sterke & zwakke foetus

Verstrengeling in de baarmoeder

Deelt iemand met twee of meer op hetzelfde moment een baarmoeder en gaat het met de ander(en) niet goed? Dan schijnt het zo te zijn dat de sterkere foetus de zwakkere probeert te redden door zijn stamcellen te delen en als het ware de plek van de ander in te nemen. Zo raken de twee foetussen met elkaar verstrengeld, zelfs als de zwakkere het uiteindelijk niet haalt.

Het onderbewuste als archief

Hypnotherapie als hulpmiddel

Cellen hebben een geheugen dat deel van je onderbewuste uitmaakt. Zodra er bezieling in de foetus aanwezig is, worden alle opeenvolgende gebeurtenissen een imprint.

Het onderbewuste, dat werkelijk álles onthoudt, is een waar archief aan positieve en negatieve ervaringen. Zo kan iemand aanvoelen dat er iets niet klopt. Wat dat dan precies mag zijn, is vaak een raadsel waar je zelf met je bewustzijn niet bij komt. Hypnotherapie heeft mij daar veel inzicht in verschaft.

therapie online
controle lichaam
Twee zielenpaden aanwezig

Vrouwelijke én mannelijke energie

Door de verstrengeling met mijn overleden tweelingdeel ben ik als het ware twee zielenpaden gaan bewandelen en ervaar ik een heel sterk mannelijk deel in mezelf. Verder ervaar ik zowel een hang naar als een afkeer van de dood. Door dat te begrijpen, wordt veel van wat ik doe plots wél verklaarbaar. Ik stuitte voorheen op onbegrip (van mezelf en anderen) bij de volgende zaken:

Moed om afscheid te nemen

Loslaten & verdergaan

Het werd hoog tijd om mijn eigen plek in te nemen en de energie van mijn broertje los te koppelen van die van mezelf. Ik moet mijn eigen weg gaan en dat voelt best bijzonder, spannend zelfs. Het vraagt moed om iets wat je jouw hele leven bij je gedragen hebt, los te laten. Ik ervaar mijn broertje nu echter als een steun in plaats van een last; dat is goud waard!

Vind je het leven lastig? Is afscheid nemen moeilijk voor je en ervaar je een terugkerend of zelfs niet-aflatend gemis? Verzamel je dingen in tweetallen? Zou je jouw verjaardag het liefst overslaan? Als je jezelf in die vragen of mijn verhaal herkent en meer wil weten, neem dan gerust contact met me op.

controle geest
Gedicht vanuit het hart

Leven

Leven… Het duurt maar even…

Wanneer je niet zoekt, leert, transformeert,

Is het er wellicht één, vol angst en beven…

Tot je vele lessen hebt geleerd

 

Voor de één een makkie!

Voor de ander traumatisch nog vóór de start…

Dat je gezellig samen zit

En toch ineens apart…

 

Rouwen in het duister…

De dood in moeders schoot

Probeerde je te redden…

Wat wilde je hier ervaren? Zo vlak voor je dood?

 

Heimwee… Een leven lang

Naar dat wat al zo lang mist

Ongrijpbaar is het wat ik verlang…

M’n lichaam weet het… In m’n hoofd een dikke mist

 

Verbinding verbroken…

In elke vezel, in elke cel

Voel ik het wanhopen…

Onzichtbaar, toch voel en weet ik het wel

 

Kies ik voor depressie of de dood?

Of toch voor het leven?

Ooit zo diep verbonden

Mag ik je loslaten… Mijzelf mijn levensruimte geven

 

Ontrafelen van jou… dat is aan mij

Alles mag los… Mijn leven weer vooraan

Jij in mij, word ik en jij

Stap voor stap en zonder haast, mag ik je laten gaan…

 

Bevrijding…

Het leven is een feest!

Vanaf mijn eigen plek, uit die vermijding

Dankjewel dat jij er bent geweest!

 

~ Esther Terpstra ~

Deel je mijn ervaringen?

Te weten komen of je deel bent van een alleengeboren tweeling?

Maak vandaag nog telefonisch een afspraak!