Logo Terpstra

Hoge werkdruk als probleem

Burn-out

Om burn-outs te verhelpen en voorkomen, werk ik met jou aan gezonde grenzen stellen.

Ik reik je de juiste tools aan

Burn-outs, probleem & oplossing

Vermoeid & overwerkt

Kamp je met een burn-out?

Ervaar je terugkerende vermoeidheid of ben je zelfs ronduit uitgeput? Dan heb je misschien wel last van een burn-out. Die kan veroorzaakt worden door een hoge werkdruk van buitenaf, maar het kan net zo goed zijn dat je een perfectionistisch karakter hebt en de lat voor jezelf te hoog legt. Stel jezelf alvast de volgende vragen:

hyponotharpie gelderland
blogs therapie
Leer je grenzen te stellen

Mogelijke oorzaken van een burn-out

Een van de opmerkelijkste valkuilen die tot een burn-out kunnen leiden, is dat je vaak over je eigen grenzen heen gaat. Je cijfert jezelf weg om anderen te plezieren en stelt jezelf verantwoordelijk voor duizend en een zaken die je best aan een ander zou mogen overlaten … maar dat laatste lukt je niet omdat je graag te allen tijde de controle behoudt.

Een valkuil voor perfectionisten

Burn-out door je werk of thuissituatie

Je kan die problemen op het werk ervaren, maar je persoonlijke situatie of een combinatie van beide kunnen net zo goed aan de bron van de burn-out liggen (bv. moeilijkheden in je gezin, mantelzorg of ziekte in je familie). Vooral als je prestatiegericht en perfectionistisch bent, moeite hebt met grenzen stellen en uit schuldgevoel moeilijk ‘nee’ kan zeggen, ben je vatbaar voor een burn-out.

zelfwaardering
gelukkig leven
Gevoel van angst & machteloosheid

Mentale symptomen van een burn-out

Als je last van een burn-out hebt, dan denk je misschien: ‘Ik kan niet meer, ik ben helemaal op.’ Zo kan het zijn dat je je al een halfjaar mentaal en fysiek uitgeput voelt en geen manier vindt om jezelf weer op te laden. Andere bekende mentale symptomen van een burn-out zijn:

Waarschijnlijk vind je het ook lastig om hulp te vragen, stel je hogen eisen aan jezelf en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Tal van lichamelijke klachten

Fysieke symptomen van een burn-out

De stress die dergelijke eigenschappen met zich meebrengen, zorgt ervoor dat je nooit echt helemaal tot rust kan komen en soms zelfs heuse paniekaanvallen kan krijgen. Daarnaast kan je fysieke symptomen aan een burn-out overhouden, zoals:

In het slechtste geval schakelt je lichaam zichzelf bijna volledig uit en kan je het niet meer opbrengen om uit bed te komen. Het komt geregeld voor dat mensen in jouw omgeving de burn-out eerder dan jou zien aankomen. Gelukkig is het mogelijk om er binnen afzienbare tijd weer bovenop te komen.

spanning in je lichaam
Positief denken
Energetische behandeling & hypnosetraject

Mijn werkwijze om jouw burn-out te verhelpen

Voordat ik van start ga om jouw burn-out te verhelpen, zoek ik samen met jou naar de oorzaak van je klachten. Het is daarbij belangrijk dat je voor jezelf erkent dat je wel degelijk een burn-out hebt. Vervolgens stel ik een energetische behandeling en hypnosetraject op dat ik op jouw behoeftes afstem. In combinatie met NLP-technieken en een gezondere levensstijl zal je zien dat:

Doeltreffende aanpak

Blijvende positieve veranderingen

Om ervoor te zorgen dat die veranderingen ook na de therapie blijvend zijn, bied ik je inzichten en stapsgewijze methodes aan die een terugval kunnen voorkomen. Benieuwd of mijn aanpak iets voor jou is? Of ben je niet zeker of je een burn- of bore-out hebt? Aarzel dan niet om me een seintje te geven en dan plan ik met plezier een gratis telefonisch kennismakingsgesprek in.

burnout behandelen

Professionele begeleiding

Je burn-out laten behandelen?

Maak vandaag nog telefonisch een afspraak!